Sendt live tirsdag 21. mars 2023 – Næringsmegleren

Eiendomsnytt

Følg med på EiendomsNytt. Vårt webinar med nyheter fra bransjen. Følg med for nye episoder. Trykk her for å se mer.

Episode beskrivelse

Det er usikre tider med store konjunktursvingninger, men her på Sørlandet satser vi stort – spesielt i Arendalsregionen.

Tirsdag 21. mars sendte vi direkte fra vårt kontor i Kanalgården i Arendal, og sørget for faglig påfyll og markedsoppdateringer.

Sendingen ble ledet av Unni Mesel og Morten Venemyr fra Næringsmegleren.

Første gjest i studio var Kåre Andersen, næringssjef i Arendal kommune.

Kåre oppdaterte oss på det grønne industrieventyret sett fra kommunens ståsted: hvilke positive ringvirkninger og utfordringer ser man i kjølvannet av gigafabrikken, og hva bør investorer, utviklere og næringslivet generelt i Agder være forberedt på? Representanter fra kommunen har blant annet vært i Skelefteå for å lære av dem – de ligger 3 år foran Arendal med tilsvarende satsning og har gjort seg en rekke erfaringer.

Nestemann ut var Rune Hvass, havnefogd i Arendal.

Visste du at Arendal havn var første initiativtaker til batterifabrikk i Arendalsregionen, allerede i 2019? Det ble ikke Elon Musk sin fabrikk slik som først uttalt, men Næringsdepartementet fikk etter dette øynene opp for hva Agder kunne tilby. Batterifabrikk ble det – og Arendal havn er et utrolig viktig verktøy for å lykkes i regionen. De neste 4 årene skal det investeres for 350 millioner kroner for å gjøre havna i stand til å betjene de godsmengdene som ventes de kommende årene. Målet er utslippsfri transport til og fra batterifabrikken.

Videre foreligger det store planer om ammoniakkfabrikk, utvidelse av konteinerhavna og ikke minst 1,5 km med dypvannskaier og et såkalt ro-ro-anlegg. Vel møtt til spennende fagpåfyll – denne gangen som nyttig oppdatering om Arendalsregionen! Delta gjerne med spørsmål underveis i sendingen.