Ny teknologi forandrer eiendomsbransjen – Næringsmegleren

Eiendomsnytt

Følg med på EiendomsNytt. Vårt webinar med nyheter fra bransjen. Følg med for nye episoder. Trykk her for å se mer.

Ny teknologi forandrer eiendomsbransjen

Publisert 21.09.2023

Du har kanskje hørt om "proptech," men hva betyr det egentlig? Proptech betyr rett og slett å bruke smart teknologi for å forbedre måten vi jobber med bygninger og eiendommer på. Dette har en stor påvirkning på hvordan næringsbygg fungerer. La oss se på hvordan dette skjer.

Hva er Proptech? Enkelt forklart er Proptech når vi bruker teknologisk data for å gjøre eiendommer bedre. Dette kan være alt fra å bruke teknologi til å se hvordan en bygning bruker energi, til å bruke internett for å finne steder å kjøpe eller leie. Proptech forandrer måten næringsbygg fungerer på og teknologien gir muligheter for økt effektivitet, bedre brukeropplevelser og mer bærekraftig praksis. Her er noen måter det skjer:

Smartere Bygninger: Nå kan bygninger bruke teknologi til å bli smartere. De kan si fra når noe går galt, som for eksempel en lekkasje, slik at det kan fikses raskt. Og ikke minst, kunstig intelligens kan predikere før noe går galt – dette muliggjør proaktivt vedlikehold.

Spare Energi: Teknologi hjelper bygninger å bruke mindre energi. Dette er bra for lommeboken, for f.eks både utleier og leietaker, og også for miljøet.

Bedre Beslutninger: Hjelper folk å ta gode beslutninger om bygninger. De kan forutsi hva som kommer til å skje i fremtiden og hjelpe folk å vite om det er en god idé å kjøpe eller selge.

Miljøvennlige Bygg: Nye teknologier hjelper med å lage bygninger som er snille mot miljøet. Teknologier som solcellepaneler, energioptimaliseringssystemer og smarte bygningsløsninger muliggjør utvikling av mer bærekraftige eiendommer, noe som appellerer til stadig mer miljøbevisste leietakere og investorer.

Proptech refererer til utnyttelsen av intelligente datamaskiner og avanserte teknologier med det formål å optimalisere bygninger. Dette forandrer måten vi ser på næringsbygg. Det hjelper oss med å finne steder å bo og jobbe på enklere måter, gjør bygninger smartere, sparer energi, og til og med hjelper oss med å ta kloke beslutninger.