Velkommen tilNæringsarealet 2023 – Næringsmegleren

Eiendomsnytt

Følg med på EiendomsNytt. Vårt webinar med nyheter fra bransjen. Følg med for nye episoder. Trykk her for å se mer.

Velkommen til
Næringsarealet 2023

Publisert 21.09.2023

Er du interessert i næringseiendom øst i Agder? Vi byr på faglig oppdatering, lett servering og hyggelig mingling med bransjefolk.


Næringsarealet er et samarbeid mellom Næringsmegleren, DNB, KPMG, The Event,
Arendal Næringsforening og Polaris Media.

Vi gjentar suksessen fra i fjor! Vi har spikret sammen en spennende halvdagskonferanse. Velkommen til Kystveien 18 (MacGregor-bygget i 1. etg) torsdag 26. oktober kl. 14:00- ca. 17:30.  

Meld deg på her!

Hva skjer med kanalene i Arendal? For over 150 år siden ble Arendal kalt Nordens Venezia på grunn av sine kanaler. Kanalselskapet har i nærmere 30 år jobbet for å grave opp kanalene som ble fylt igjen. Hvordan er status og hva vil dette gjøre for næringslivet? Lars Peder Fensli CFO i Arendal Fossekompani og Cecilie Helberg styreleder i Kanalselskapet, tar turen innom Næringsarealet.

Krav til bærekraftsrapportering i et lokalt eiendomsmarkedet – gir det også noen forretningsmuligheter? Fokus på bærekraft er blitt stadig mer relevant og presserende i lys av den økende bevisstheten om miljø- og samfunnsansvar. Marit Sæther leder for KMPG Advisory på Sørlandet ser nærmere på dette i lys av lønnsomhet.

Hvordan unngå unødvendig likviditet til skatt og avgifter? Lars Egill Olavesen er partner i KPMG med erfaring fra revisjon og drift av nasjonale og internasjonale eiendomsselskaper.

Næringseiendom øst i Agder – et marked i sterk vekst. Etableringen av Næringsmeglerens kontor i Arendal har vist seg å være en god investering i et ekspansivt marked. Daglig leder Morten Venemyr og Seniorpartner Jens Helge Hodne oppdaterer oss på fersk statistikk og fremtidsutsikter for næringseiendommer i regionen.   

Fra prosjektutvikling til produktutvikling. Lars Eirik Ulseth fra Parellelo forteller om hvordan smarte AI verktøy og spisskompetanse kan ta bransjen vår to steg inn i fremtiden og gjøre ting bedre. Algoritmene i parameterverktøyet finner mer salgbart areal i store prosjekter og tegner dette automatisk ut.

Økonomiske utsikter. Folk flest kjenner på prisøkninger, og som respons øker Norges Bank rentene. Hvor langt vil rentene stige, og hvor lenge vil den nåværende rentekulden vare? Morten Haraldsen fra DNB Markets Sørlandet gir oss ferske økonomiske betraktninger. 

Hva skal til for å få finansiering i disse dager? Eivind Torgersen fra DNB Arendal gir oss faglige råd om blant annet det å skaffe finansiering i trange tider.

Arrangementet koster 290,- og vi ber om påmelding innen 20. oktober! Meld deg på her!