Vi falt ikke i det sorte hullet!

Harald Magnus Andreassen

Eiendomskonferansen 2012 gikk 3. mai av stabelen på Clarion Ernst Hotel i Kristiansand.  Eiendomskonferansen arrangeres årlig i samarbeid mellom Sparebanken Pluss og Næringsmegleren Sædberg & Hodne AS, og er den fjerde i rekken. Hensikten med konferansen er å gi eiendomsbransjen en møteplass, i tillegg til at fokus settes på aktuelle og relevante temaer, ved å invitere profilerte og aktuelle gjester som foredragsholdere.  Årets konferanse samlet ca. 130 deltagere.

Årets eiendomskonferanse ble innledet med foredrag av sjeføkonom i First Securities, Harald Magnus Andreassen. Ved bruk av en rekke foiler og sin engasjerende formidlingsevne tegnet han et nyansert bilde av den økonomiske situasjonen vi befinner oss i for øyeblikket, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. «Verden falt ikke ned i det sorte hullet, og gjør det heller neppe med det første!» var en av Andreassens utsagn.  

For første gang var det til årets eiendomskonferanse invitert en foredragsholder med juridisk bakgrunn. Advokat Anne Sofie Bjørkholt, som til daglig arbeider i advokatfirmaet BA-HR, holdt et interessant og svært matnyttig foredrag knyttet til temaet «Leiekontrakten i rufsete tider».

Egil Stenshagen, tidligere europamester i rallycross, tok konferansens deltakere med på den spennende reisen fra den spede forretningsmessige begynnelse med «tuskesalg» av bildekk, til dagens situasjon, der han har bygd seg opp som en betydelig aktør i bil- og eiendomsbransjen.

I år, som tidligere år, avla daglig leder i Næringsmegleren Sædberg & Hodne AS Jens Helge Hodne en markedsrapport knyttet til markedet for næringseiendom lokalt på Sørlandet.

Sørlandets Eiendomspris ble tildelt Kilden

Som utdeler av Sørlandets Eiendomspris 2012 fikk konferansen i år besøk av ordføreren i Kristiansand, Arvid Grundekjøn. Året pris gikk til Kristiansands nye kulturelle storstue, Kilden. Stein Hannevik mottok prisen på Kildens vegne, og uttrykte stor glede over tildelingen.

Eiendomskonferansen ble avsluttet med felles lunsj for deltakere og foredragsholdere i spisesalen på Clarion Ernst Hotel.